SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: 203058/008 | 1101 Budapest, Salgótarjáni út 53./b

Intézmény logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. okt. 18.


HA

  • hír
  • szakképzés

Szakmai együttműködés a BakerHughes vállalattal

A BakerHughes nemzetközi nagyvállalat, amely energetikai projektek vezérléstechnikai és diagnosztikai háttérrendszereit biztosítja. Új együttműködésünk reményeink szerint előmozdítja a Patakys technikus diákjaink szakmai és karrierútjainak szélesítését.

Szakmai együttműködés a BakerHughes vállalattal

2023. nyarán a Baker Hughes fóti gyára (Baker Hughes Hungary Kft.) szakképzett munkaerő-utánpótlásra irányuló együttműködési megállapodást kezdeményezett a BMSZC Pataky Technikumával.

A Baker Hughes vállalat piacvezető szerepet tölt be a nemzetközi energetikai ipar vezérlési és diagnosztikai feladatainak támogatásában és megoldásában. Fóti gyáruk a világ bármely pontjára képes komplett hardveres és szoftveres támogatást biztosítani erőművi berendezések felügyeletéhez, vezérléséhez, diagnosztikájához és hibamegelőzéséhez. A magas hozzáadott értékű munkát jelzi, hogy a vállalat egy helyen képes az alapoktól a teljes tervezésen át a gyártási és tesztelési folyamat elvégzésére, majd pedig az elkészült megoldások utólagos támogatására.

A Baker Hughes fóti gyárával tervezett partnerkapcsolat végleges formai keretei jelenleg egyeztetések alatt állnak, előjáróban azonban érdemes megemlíteni tervezett eseményeinket: fóti gyárlátogatások, iskolai keretek között szervezett tematikus órák, kölcsönös megjelenések egymás rendezvényein (pl. pályaválasztási kiállítások). További terveink között szerepel a jövőben hivatalos duális képzőhelyi partnerként üdvözölni a Baker Hughes Hungary Kft.-t.

A vállalat és iskolánk közötti megállapodástól egy hosszú távra szóló, mindkét fél számára hasznos együttműködést remélünk: közös célunk egyrészt elkötelezett és magasan képzett pályakezdő technikusok képzése, másrészt iskolánk korszerű és naprakész tudáshoz való juttatása az újszerű vállalati techológiákon keresztül. Értékként tekintünk a Baker Hughes multinacionális vállalattal ápolt kimagasló szakmai kapcsolatunkra. Ami talán a legfontosabb: az együttműködés nyertesei a diákjaink, akik folyamatos fejlődést és pozitív szakmai jövőképet biztosító munkahelyen teljesedhetnek ki.

Bizalommal és várakozással tekintünk az együttműködés elé, leendő diákjaink számára is fontos üzenet: tanulj a Pataky-ban és szerezz értékes tudást!

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Pályázati felhívás büfé üzemeltetésére - 2024/25 tanév

Pályázati felhívás büfé üzemeltetésére - 2024/25 tanév

Pályázathoz szükséges dokumentáció

2024. júl. 24.


HA

Nyári ügyelet

Nyári ügyelet

2024 nyári iskolai ügyeleti rend

2024. júl. 3.


HA


Partnereink

SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum


Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum

1101 Budapest, Salgótarjáni út 53./b

Telefon: +36 70 502 1012

E-mail: pataky@pataky.hu

OM azonosító: 203058/008


2024Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum